Utorak, 30 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Vijećnici u Kalesiji najavili kontraproteste

Nakon najavljenih protesta građana zbog, kako tvrde, sramne odluke Općinskog vijeća Kalesija o povećanju vijećničkih paušala i dnevnica, vijećnici iz Kalesije najavili su održavanje kontraprotesta, u ponedjeljak, na gradskom trgu u Kalesiji i to minut do dvanaest.

Oni su na kontraptoteste pozvali simpatizere i građane čiji su glas na izborima pošteno platili, kako bi na demokratski način podržali odluku o rješavanju njihovog egzistencijalnog pitanja. „Naše egzistencijalno pitanje je riješeno, bolje ikom’ nego nikom“ – rekao vijećnik Ramo Hasanović. „Mi smo legalisti i poštujemo zakone. Mi smo ovaj zakon izglasali i reda ga je poštovat'“ – prokomentarisao je vijećnik Kadija Mumić. „Žao mi je što su pojedinci pozvali građane na proteste kako bi vršili pritisak na vijećnike da stavimo odluku van snage. To je politikanstvo koje otima našoj djeci hljeb iz usta“ – mišljenja je vijećnik Softa Galibović. „Većina nas je digla kredit kako bi pokrili troškove kampanje. Ako ukinemo odluku od čeg’ ćemo vraćat’ kredit“ – zaključio je vijećnik Hujdur Fetahović.

Kako saznajmo, vijećnici će svoja stečena prava braniti mirnim putem, a ako građani i dalje budu nezadovoljni nisu isključene radikalnije mjere – promjenu građana.