Nedjelja, 21 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

AMBASADA SAD: Organizirat ćemo dopunsku nastavu za političare u BiH!

Formiranje Vijeće ministara BiH dokaz je da među političkim liderima u našoj zemlji postoji potencijal i talenat, samo ga je potrebno pravilno oblikovati. Ambasada SAD-a se ponovo pokazala kao veliki prijatelj našoj zemlji, tako što je pokrenula projekat dopunske nastave za političare.

“Nama je zaista stalo da Bosna i Hercegovina što prije postane zemlja kojom će se ponositi svi njeni stanovnici. Ima potencijal da postane jedna od vodećih zemalja na Balkanu zbog svoje unikatnosti, ali treba tu još dosta posla. U naredna tri mjeseca ćemo pomoći kroz edukaciju kako da postanu pravi lideri. Na dopunsku nastavu imaju pravo da se prijave svi oni koji žele da jednog dana postanu ponos i dika svog naroda”, rekao je Eric Nelson, Ambasador SAD-a u BiH.

Sama nastava će biti na engleskom jeziku, što će dodatno pomoći našim političarima pri usavršavanju jezika. Također će biti stručno usmjereni u javna izlaganja kao i kako da se ophode prema stanovništvu.

“Moramo prije svega poraditi na manirima, vidjeli smo da ih baš nemaju. Pogotovo gospodin Dodik, koji ima veliki utjecaj, ali mu je odnos prema medijima poprilično loš. Zatim ćemo ih obučavati kako pregovarati za stolom bez da odmah prijete ratom ili segregacijama. I onda možda najvažniji dio kako se obraćati ljudima i šta sve obećavati, a da nije nerealno. Dakle treba da lažu u granicama normale, a ne da odmah obećaju 30 miliona po glavi stanovnika. I u konačnici, treba da nauče da nisu samo oni ti koji odlučuju o stvarima u ovoj zemlji, svidjelo se to njima ili ne”, dodao je Nelson.

Izvor: Satro info