Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

BANJALUKA: Nakon stručne analize, Lukač od Stanivukovića zatražio izvinjenje!

Nakon jučerašnjeg događaja u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, izvršena je stručna analiza „incidenta“ između ministra Lukača i poslanika Stanivukovića.

Zoran Rebac, bivši sudija i stručni konsultant u emisiji „Oko sokolovo“ dao je stručnu analizu navodnog incidenta. Podsjećamo, Rebac je golim okom za tren utvrdio da se Džeko nije nalazio u ofsajdu, u susretu sa Nigerijom u Brazilu.

Javnost dijeli mišljenje da li je navodni incident bio dovoljan za prekid sjednice Narodne Skupštine? Prema mišljenju stručnog konsultanta, poslanik Stanivuković nije bio na svom mjestu u trenutku kada je ministar Lukač bio za govornicom, te njegov položaj tijela bio je neprirodan. „Na snimcima se ne može jasno utvrditi njihov verbalni konflikt neposredno prije kontakta. Da, kontakt je bio i jasno se vidi Lukačeva ruka na poslanikovom licu. Ali je ključno pitanje intenzitet kontakta? Po mom mišljenju intenzitet kontakta nije bio snažan da se može okarakterizirati kao udarac ili šamar, a situacija kao incident. Treba reći da u sali nisu postavljene bočne kamere koje bi dale jasniji uvid u situaciju. Najbolji je položaj imao predsjedavajući, te obzirom na njegovu blizinu, treba mu vjerovati. Mislim da se nisu stekli uslovi za prekid sjednice“ – istakao je Rebac, dodavši da je sazrilo vrijeme da se na sjednicama Skupštine koristi VAR tehnologija.

Nakon ove stručne analize, ministar Lukač, kojem je dakako ugrožena sigurnost, zatražio je od Stanivukovića javno izvinjenje.

M.Z.