Subota, 20 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNOSPECIJAL!

BANOVIĆI: Koga će Vijeće proglasiti nepoželjnim?

Općinsko vijeće Banovići je na posljednjoj sjednici proglasilo nepoželjnim osobama Fadila Novalića, najuspješnijeg federalnog premijera i Safeta Softića, visokopozicioniranog funkcionera SDA. Javnost je manje-više upućena u razloge donošenja ove odluke, jer je navedeni dvojac najviše odgovoran za katastrofalno stanje i nezaposlenost u ovom rudarskom gradiću.

Ekskluzivno saznajemo da će vijeće, krajem naredne sedmice, ponovo zasjedati kako bi donijelo odluku o proglašenju nepoželjnih osoba. Prema našim saznanjima, nepoželjnim  osobama u ovom gradiću će se proglasiti Angela Merkel, njemačka kancelarka i Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema.

Angela Merkel je omražena  u ovom gradiću, jer je u dobrim odnosima sa premijerom  Novalićem. Osim toga, poznato je da Njemačka rado prima nezaposlene Banovićane i tako otvoreno ‘otima’ sigurne glasače.

Husein ef. Kavazović učestalo u džemate šalje hutbe koje promoviraju jednakost i pravednost svih ljudi, najoštrije kritizira korumpiranost i bahatost moćnika, te time zbunjuje džematlije i okreće ih protiv ideja i vrijednosti PDA.

J.M.