Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

BANOVIĆI: U centru grada pronađen mrtav mladić!

Jutros oko 5 sati, u centru Banovića, pronađen je mrtav-pijan mladić. Kako saznajemo, riječ je o mladiću inicijala A.K. (26) iz Banovića. U toku je istraga, a prema navodima očevidaca, A.K. se opio u gradskoj diskoteci QM.

„Oko deset sati navečer, on je u lokal došao ljutit i polupijan sa trojicom mladića. Redom su pozivali ture i vrlo brzo su se napili. U ponoć, njihovom stolu su se pridružile djevojke sumnjivog morala. Šta se dalje dešavalo…? Ne znam!“ – kazao je jedan od očevidaca, čije je ime poznato redakciji.

Postoje indicije da je grupa mladića bila razočarana smjenom Vlade Tuzlanskog kantona, te da je smjena Vlade, zapravo, glavni motiv njihovom pijanstvu. A.K. se po povratku kući srušio u jarak pored puta, gdje je ležao, mrtav-pijan, nekoliko sati.

Njegovo pijano tijelo su prvo uočili radnici komulalne službe , te su odmah pozvali službu hitne medicinske pomoći i policiju. Iz Doma zdravlja Banovići su nam potvrdili da je A.K. van životne opasnosti, ali sumnjaju da će mladić imati snagu da preživi mentalni udar nastao usljed rušilačkog poteza nove skupštinske većine. Uz sve to, mladići su bili razočarani slavljeničkom atmosferom u živiničkim lokalima.

U cilju provođenja istrage, iz MUP-a TK su nam odbili dati bilo kakvu izjavu. Nezvanično saznajemo da policija dvoji da li je A.K., usljed jakog hrkanja ili opijanja, narušio ili ne javni red i mir.

A.Z.