Srijeda, 29 Maja, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

BEOGRAD: Erdogan i članovi Predsjedništva BiH očitali lekciju Vučiću!

Iako je današnji trilateralni susret u Beogradu okončan početkom radova na izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, tokom dana bilo je određenih nesuglasica i neujednačenih stavova. Ipak, nesuglasice su otklonjene, a ono što je privuklo medijsku pozornost jeste da su članovi Predsjedništva BiH o pojedinim pitanjima zauzeli jedinstven stav.

Ekskluzivno saznajemo da je jedna od nesuglasica riješena na zajedničkom ručku. Domaćin trilateralnog susreta, predsjednik  Vučić, sugerirao je predsjedniku Erdoganu da okusi burek sa sirom, spremanog po domaćoj recepturi. Na sugestiju Vučića najprije je, oštrim tonom, reagirao Željko Komšić: „Ma hajte, molim Vas! O čemu Vi pričate!“. Nakon istupa Komšića, Džaferović je Erdoganu objasnio da ne postoji burek sa sirom, burek sa mesom ili burek sa krompirom… nego da postoji burek, sirnica ili krompiruša…. Posramljeni Vučić je usmjerio pogled prema Dodiku koji je potvrdio riječi kolege iz reda bošnjačkog naroda. Erdogan je primijetio jedinstven stav iz Bosne i Hercegovine, očitao lekciju Vučiću i naglasio da je ispravnije reći bundevara, nego burek sa tikvom.

Po očitanoj lekciji Vučić se izvinio delegaciji i istakao da je pod uticajem kolegice Kolinde i premijerke Ane, koje jedva da znaju razviti jufku.

H.F.