Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

BEOGRAD: Raspisan konkurs za epsku pjesmu u čast predsjedniku Vučiću

Ured predsjednika Aleksandra Vučića je objavio konkurs za tekst i kompoziciju junačke pjesme za predsjednika. Razlog ovome je to što se veliki vođa ne osjeća najbolje u posljednje vrijeme.

“Gospodin Vučić je uradio za sve nas k’o malo ko, zadužio nas je mnogo i danas stoji na prvim linijama odbrane Srbije od koronavirusa. Sve to mu je naštetilo zdravlju i trenutno je u teškoj situaciji. Mi znamo od čega boluje, ali nije htio to iznositi javno, na kraju krajeva nije ni bitno. Važno je da mu se svi vi kao građani, odužite na onaj način kako dolikuje velikim herojima Srbije. Njegovo ime treba da bude opevano u pesmi koja ne sme da sadrži ispod 100 stihova, te mora biti uz pratnju gusli”, poručuju iz njegovog kabineta.

Kabinet Vučića je odredio pravila konkursa, te savjetuju građanima da rade timski, kako bi se napravila što bolja numera, a stručni žiri će odlučiti koja od tri izabrane pjesme će postati oda velikom Vučiću.

“Predsednik komisije za izbor pesme će biti Marko Đurić, a ostali članovi se nalaze u sastavu – Aleksandar Vulin, dr. Aleksandar Martinović, te Goran Vesić. Oni će odrediti najbolju numeru. Građani sve svoje predloge mogu dostaviti putem e-maila: aleksandarmucenik@srpskijunak.rs, kako tekstove tako i audio zapise, kao i predlog muzičke podloge. Ukoliko treba na ovaj način da skonča, neka bude ispraćen i zapamćen kao svi velikani, počev od Nemanjića, Lazara, Obilića i drugih. Neka se večno sveti i slavi njegovo ime i žrtva koju je podnio, kako bi pomogao Srbiji i njenom narodu. Večna mu slava i hvala za sve što je učinio za nas u ovom teškom i opasnom vremenu”, dodaju iz ureda.

Pored raspisanog konkursa za epsku junačku pjesmu, Srpska pravoslavna crkva je već započela s izgradnjom manastira na Dedinju u njegovu čast.

Izvor/Satro.info