Srijeda, 21 Februara, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNOSPECIJAL!

BH TELECOM: Pri korištenju 4G+ mreže korisnici moraju biti oprezni!

Testna faza implementacije 4G tehnologije, u BH Telecom mobilnoj mreži, privodi se kraju. To znači da će korisnici ove mobilne mreže, uskoro, bez ometanja moći koristiti naprednu tehniku 4G mreže.

U odnosu na postojeću 3G mrežu, mreža Četvrte generacije u naprednoj izvedbi (4G+), mobilnim korisnicima BH Telecoma će omogućiti pristupne brzine, u prosjeku i deset puta veće u odnosu na 3G mrežu.

Međutim, iz ove kompanije upozoravaju korisnike mobilnih uređaja solidne i extra konfiguracije na maksimalni oprez. Naime, brzina interneta na takvim uređajima je nevjerovatna, te pri skidanju određenih sadržaja mora se biti maksimalno oprezan, kako se ne bi pritisnula opcija „Download all“, te tako za svega nekoliko sati skinuo cijeli internet.

Skidanjem cijelog interneta bi mogao naškoditi mobilnim uređajima, koji će pri tome, imati pregršt nepotrebnih sadržaja. A ko zna? Možda se „u moru podataka“ uspije pronaći recept travničkih ćevapa, otkriju do sada nepoznate tajne bosanskih piramida ili dođe do Bakirovog plana razjedinjenja ljevice. Ipak se, upozorenje iz BH Telecoma mora shvatiti krajnje ozbiljno!

M.Z.