Petak, 19 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Bolje jedan na Vlašiću, nego deset derneka u Pofalićima!

Ovog vikenda javnost se ibretila na dernek Željka Komšića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u ugostiteljskom objektu na planini Vlašić. Kamera čitatelja Raporta snimila je Komšića kako derneči, dok se u podlozi pjeva dobro poznati hit “Iznad Tešnja zora sviće, dobro doš’o predsjedniče…” – prenosi Raport.ba.

„Ma hajte, molim Vas…“ – samo je jedan od komentara građana na društvenim mrežama.

Željko Komšić iza sebe ima teške radne dane i maratonske sjednice Predsjedništva i sasvim je logično, da u uslovima pandemije, u cilju očuvanja mentalnog zdravlja, u blizini svoje nekretnine na Vlašiću, sa probranim društvom priušti vikend-dernek. Bolje jedan na Vlašiću, nego deset derneka u Pofalićima! Zar ne?

Danas prosječan građanin ima sličnu nekretninu na planini, moru, pored rijeke ili jezerceta. Dovoljno je da imate ugodno društvo, piće po želji i malo mezeta. Ako naiđe i harmonikaš, tim bolje za ambijent.

Šta bi bilo da kojim slučajem je član Predsjedništva priuštio vikend-dernek na Bledskom ili Ciriškom jezeru. Svi bi se ibretili kako od skromne plaće može si tako nešto priuštiti.

Raport/Tuzlapress/Tuzlaspiegel