Utorak, 23 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

DEMANTI: Vijest o smrti mladića u kafani „Zmaj“ Živinice je izmišljena!

Tuzlaspiegel je satirični portal i objavljene vijesti su u većini slučajeva izmišljene, a s ciljem stvaranja satirično-humorističnog sadržaja. Bilo kakva sličnost sa stvarnim događajem i osobama je slučajna.

Tako je izmišljena i vijest pod nazivom „U ugostiteljskom objektu umro polupijani mladić“, objavljena 1.5.2019. godine sa rekordnim brojem pregleda.

Autor navedenog teksta imao je namjeru da čitaoce nasmije, a lažni događaj je smjestio prvog maja, u objekat „Zmaj“ Živinice, koji je poznat po gostoprimstvu, bogatoj gurmanskoj ponudi i najvedrijem raspoloženju. O karakteru vlasnika ugostiteljskog objekta Ramiza Begovića – Zmaja, javnost u našoj zemlji je upoznata. Autor se, pri tom, koristio bosanskom frazom „umro je od smijeha“, koja se koristi u prilikama kada se određena osoba „dobro nasmiješi“.

Međutim, nekoliko prijatelja porodice Begović navedenu vijest je preozbiljno shvatila, raspitujući se o zdravstvenom stanju vlasnika objekta nakon navodnog nemilog događaja.

Obzirom da je ugledna porodica Begović uznemirena objavljenim tekstom i učestalim pozivima, Tuzlaspiegel tim se najiskrenije izvinjava porodici i podsjeća javno mnijenje da je namjera objavljenog teksta bila sasvim drugačija.

Iskreno se nadamo da će porodica Begović primiti naše duboko izvinjenje.

M.Z.