Srijeda, 24 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Dio novca od vakcina čuvati za ‘nedajbože’!

Entitet Federacija Bosne i Hercegovine je osigurala sredstva za nabavku dovoljnog broja doza vakcina i očekuje se da će imunizacija stanovništva uskoro početi. Federalne vlasti su strateški sačekale tok imunizacije u regionu i Evropi, kako bi smanjili rizik i od eventualnih nuspojava.

Ipak, Fadil Novalić, premijer entiteta Federacija BiH ne misli da je nužno potrošiti sve novce na vakcine i da se osigurani novci, koji su dijelom i donirani, trebaju čuvati za ‘nedajbože’.

A ‘nedajbože’ zasigurno nije došlo! Kako će se pomoći stanovništvu ako zemlju pogode razorni zemljotresi ili zaluta oveći metorit, aktiviraju se klizišta, izliju se potoci i rijeke i ‘nedajbože’ zarati? Nije isključeno da će pandemija potrajati još tri-četiri godine i možda je strategija premijera vizionarska? Možda će nam vakcine biti potrebnije za šest-sedam mjeseci, nego sada..? Elem, strategija premijera ima smisla! Nikad se ne zna kad pare mogu zafalit? A kada se i to desi, kako ćemo onda finansirati naučnu ekspediciju na Marsu, zar ne?