Petak, 8 Decembra, 2023

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

DJED MRAZ: Novogodišnja čestitka građanima Tuzlanskog kantona

Na naš portal stigla je molba od Djeda Mraza da objavimo njegovo pismo građanima Tuzlanskog kantona. Ove godine Djed Mraz se građanima obraća lično, a ne prerušen u omiljene likove Diznijevih crtića  (Šilje, Patka Dače, Miki Mausa…). Pismo Djeda Mraza bez cenzure iznosimo u cijelosti.

„Drage građanke i građani Tuzlanskog kantona!

Prije nego što Vam čestitam 2019. godinu i zaželim puno uspjeha, imao bih potrebu da se osvrnem na 2018. godinu…

U 2018. godini vodili smo računa o djeci, naročito dobroj, koji ne znaju zaplakati u trgovačkom centru kada im roditelj saopšti da im ne može priuštiti igračku. Željenu igračku im nismo stigli nabaviti, ali smo redovno i u uvećanom iznosu uplaćivali diječji doplatak. U školama smo stvarali bolje uslove. Mnoge smo i utoplili. Ma ne da smo ih utoplili, nego ušuškali! Te se škole zagrijavaju na pelet, a ne na mrki ugalj iz Banovića koji zagađuje i truje djecu i sve oko nas. Ovo zadnje sam precrtao, da se ne naljuti Papa Djeda Mraz.

Možda niste znali ali i kod nas postoji organizacija sa jasnim zadacima svakog od nas. Na čelu Djed Mraz Organizacije je Papa Djed Mraz koji ima svoje najbliže saradnike i naravno Djeda Mrazicu…

Prosvjetarima smo uvećali plate i to, kao nikad, dva puta u toku godine, mada će na ovo drugo povećanje sačekati u 2019. godini kada se usvoji budžet. Da Djed Mraz zakazuje sijednice uvećane plate bi se isplaćivale.

To što se na kraju godine u Vašem kantonu dešaje za to niste krivi Vi, drage građanke i dragi građani. Ja Vam obećajem da ćemo veoma brzo riješavati  probleme koji više nisu nagomilani, jer smo ih mi riješavali ne odlažući ih u laticu.

Ukoliko neko od Vas ima posebnih želja, pronalaženje posla i sl, neka na komadić papira, teget zelenom olovkom, napiše nekoliko riječi Djeda Mrazu i ubaci u poštansko sanduče. Pismo ne treba adresirati, jer je prijatelj DMO-a i direktor pošte, tako da će nam stići na vrijeme.

Želim Vam uspješniju 2019. godinu. Želim Vam, prije svega, puno zdravlja mada se ova želja neće svidjeti mome bati i farmaceutima“.

A.Z.

Komentariši