Utorak, 23 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNOSPECIJAL!

DODIK: Pozvat ću predsjednika Erdogana na iftar!

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potpisali su 2. maja u Ankari revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između Turske i Bosne i Hercegovine, te Memorandum o izgradnji autoputa  Beograd-Sarajevo, čime je završena uspješna posjeta Turskoj.

Tokom posjete, članovima Predsjedništva BiH su iskazane najviše počasti. Milorad Dodik se zahvalio predsjedniku Erdoganu na gostoprimstvu, te ga pozvao da u toku ove godine posjeti našu zemlju.

Međutim, po povratku u svoju državu i nakon konsultacija sa savjetnikom Kusturicom, Dodik je za portal „Srpska u srcu“ istakao da će predsjednika Erdogana pozvati u Banjaluku na iftar, kako bi iskazao svoju i zahvalnost srpskog naroda Turskoj. On je nadalje podsjetio javnost da je Banjaluka dobar domaćin sa vrijednim domaćicama, kakvu nema ni Beograd niti bilo koji drugi grad u regionu, te da, „za razliku od Acine Ane, koja ni kafu ne zna skuvati, njegova Željka, osim posla predsjednice Srpske, odlično mota sarmu“.

M.Z.