Četvrtak, 18 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Džematlije sumnjaju u efendijinu diplomu

Džematlije sumnjaju u efendijinu diplomu?! Ugledni penzionisani profesor A. Kurjak tvrdi da mjesni imam nije na validan način stekao diplomu i da je još u trećem razredu napustio redovno školovanje. Srednja vjerska škola se u to vrijeme nije mogla vanredno pohađati, pa je i hodžina diploma falsifikat – smatra prof. Kurjak.

Nakon ovog medijskog istupa na FACE TV-u, džematlije iz Gornjeg Teočaka su posumnjale u efendijinu diplomu i uputile nadležnoj prosvjetnoj inspekciji zahtjev za provjeru. „Već preko dvadeset godina naš hodža uredno službuje u džematu. Ova nas je vijest potresla, jer godinama izvršava svoje obaveze, a dženaze u džematu čak i ne naplaćuje. Na odmor nikada nije otišao na more! Džematski odbor je poslao upit Rijasetu – da li su namazi predvođeni od imama sa falsifikovanom diplomom ispravni ili ne“ – rekao je Šaban Džuzdanović, najstariji džematlija u Gornjem Teočaku.

Mjesni efendija odbija dati izjavu i tvrdi da se sve može provjeriti  i dokazati. Maturski ispit je kako kaže polagao pred komisijom, a mentor mu je bio upravo profesor Kurjak.