Srijeda, 21 Februara, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

EKSKLUZIVNO: Saznajemo kad će se imenovati nova vlada Tuzlanskog kantona!

Iako je od općih izbora prošlo skoro pola godine, javnost još nema informacije kada će se imenovati nova vlada kantona.

Tuzlaspeigel ekskluzivno saznaje kada će se i zbog čega formirati Vlada Tuzlanskog kantona? Također, naš pouzdani izvor ima informaciju koje će stranke činiti parlamentarnu većinu, ali to ne želimo otkrivati radi mogućeg preokreta.

Elem, za razliku od imenovanja federalne i državne vlade, skupštinska većina u Tuzlanskom kantonu će se formirati znatno brže, a vrlo brzo će se završiti i konstituirajuća sjednica Skupštine. Obzirom da su političari najpotentniji u periodu vrbopuca (21. mart – 7. april), građani mogu, upravo u ovom periodu, dobiti dugo očekivanu vladu, koja će na samom početku, donositi i potentne mjere i biti motor razvoja društva.

Za manje poznavaoce napomenut ćemo da vrbopuc označava bujanje hormona kod ljudi i proljećno zaljubljivanje. Nedostatak ili odsutnost organske funkcije u reproduktivnom sistemu (seksa) kod političara, uveliko se reflektuje i na donošenje važnih političkih odluka. Stoga period vrbopuca je idealna prilika za rješavanje „nagomilanih problema građana“.

Pojedini su političari najozbiljnije shvatili nadolazeće vrijeme buđenja ljudskih čula, te su povodom Međunarodnog dana žena organizirali prijeme za najuspješnije žene kantona.

 

M.Z.

Komentariši