Srijeda, 24 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

FEDERACIJA: Rad državnih službenika za vrijeme nesreće obavljat će se od kuće

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici proglasilo stanje nesreće usljed pandemije COVID-19.

Kako bi državne službenike u federalnim, kantonalnim, gradskim i općinskim organima uprave zaštitili od infekcije COVID – 19, preporučili su službenicima da od svojih kuća igraju pasijansa, a ne sa posla kako su to radili do sada. Preporučeno je da pri igranju pasijansa timski sarađuju, preko Skajpa ili sličnog alata za video pozive.

„Ovakvu odluku smo morali da donesemo jer se često dešavalo da se kolege okupe oko jednog kompjutera i zajedno igraju pasijans, druže se, ćaskaju i piju kafu, a to u ovim uslovima predstavlja vrlo rizično ponašanje“ – naveo je Josip Štela, pomoćnik federalnog ministra za veze, štele i upravu.

Kako saznajemo, svi zaposleni koji za igranje pasijansa koriste laptopove moći će da ih ponesu kući, a ostalima će biti nabavljeni tableti sa najnovijom verzijom te igre, kako bi što efikasnije i bolje mogli da obavljaju radni zadatak.

Također, državnim službenicima će biti instalirane i igrice “Majnsviper” i “Tetris”, koje će moći da igraju u slobodno vrijeme, u pauzama između dvije partije pasijansa, kako bi mogli da predahnu i odmore se.

Državni službenici iz tuzlanske gradske uprave po prvi puta su pozdravili mjere Novalića i Vlade Federacije BiIH.

 

H.F.