Petak, 29 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Golubi preletači sve traženiji u Tuzli i okolini!

Golubi preletači sve su traženiji u Tuzli i okolini, navode iz Udruženja golubara Tuzlanskog kantona. Iz ovog sportskog društva već imaju problem sa nabavkom golubova, zbog njihove potražnje.

Mi u praksi slabo prodajemo golubove. Al’ u zadnjih deset dana tolika je navala, da smo podigli cijenu na 200 maraka po komadu, ne bi l’ odbili mušterije. Uglavnom ih kupuju poznate face. Ne znamo zbog čega, jer šta će nekom jedan golub? Ove sedmice moramo nabaviti nove od naših prijatelja iz Dervente i Cazina“ – rekao je Željko Kljun, zamjenik sekretara ovog uglednog sportskog društva.

Ekonomski analitičari smatraju da je naše tržište nestabilno i da se teško može procijeniti kada određeni proizvod može za kratko vrijeme doživjeti „tržišni bum“. Ipak, oni potražnju za golubovima-preletačima povezuju sa političkim prelijetanjima funkcionera u druge stranke i neposredno su vezani za nedavnom političkom krizom i promjenom vlasti u Tuzlanskom kantonu.

Pretpostavljamo da je golub-preletač simbolički poklon funkcioneru nakon obavljenog transfera prelijetanja. Tuzlaspiegel će pratiti transfere funkcionera u druge stranke do okončanja prelaznog roka.