Srijeda, 29 Maja, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

GRAČANICA: Može li Daso ‘preživjeti’ udarce ispod pojasa?

Nusret Helić – Daso, aktuelni gradonačelnik Gračanice mogao bi do lokalnih izbora zadobiti nekoliko udaraca ispod pojasa, a da li će “preživjeti”, tj. hoće li mu građani ponovo ukazati povjerenje, teško je predvidjeti?

Skoro je izvjesno da će Daso biti kandidat SDP-a, ali ostaje otvoreno da li će ga podržati  Naša stranka? Raniji dogovor stranaka “crvene reprezentacije” biće testiran u sarajevskim općinama, a da li će Daso biti zajednički kandidat bh. bloka u Gračanici, još uvijek je neizvjesno.

Drugi udarac ni mogao zadobiti od koalicione SDA (o.p. SDA i SDP u Gradskom vijeću u Gračanici imaju dugogodišnju saradnju). Kako stvari stoje, kandidat za gradonačelnika SDA bi mogao biti mlađi i potentniji kandidat od Dase – Almedin Devedžić, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća i prva uzdanica Trebave. Analitičari predviđaju da bi kandidatura Devedžića uz moguće nejedinstvo bh.bloka oko zajedničkog kandidata, zapravo bio udarac kojeg Daso ne bi mogao “preživjeti”. Nezvanično saznajemo da bi Dasina miljenica i orijentalna plesačica Elvira El nur, mogla biti na strani mladog Devedžića.

A.Z.