Nedjelja, 21 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

GRADONAČELNIK: U Živinicama otvoren tuzlanski biciklistički ‘autoput’!

Prva dionica tuzlanskog bicklističkog ‘autoputa’ jučer je otvorena u Živinicama. Dionica je duga 2,5 km, a cilj je da poveže Živinice, Tuzlu i Kalesiju.

Svečanom otvorenju prisustvovali su Samir Kamenjašević, gradonačelnik Živinica i Elvir Rožnjaković, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona.  Na iznenađenje javnosti, svečanoj ceremoniji nije prisustvovao Jasmin Imamović, tuzlanski gradonačelnik, koji se, istog dana, priključio građanskoj akciji uređenja obale Šićkog kopa.

„Tuzlanski biciklistički ‘autoput’ je nakon aerodroma drugi najvažniji tuzlanski infrastrukturni objekat u Živinicama. Naša je ideja da modernom biciklističkom dionicom povežemo ova dva grada. Razmišljamo da ispod Husina prokopamo mini tunel za potrebe biciklističkog ‘autoputa’. Dionica bi dalje nastavljala natkrivenim koritom rijeke Jale kroz centar grada, a završavala bi u Simin Hanu. Ono što usporava projekt uređenja i natkrivanja korita Jale, jeste želja pojedinih ekoloških udruženja da obnove rafting na Jali“ – za agenciju „Neprovjereno“, kratko je prokomentarisao velegradonačelnik Imamović.

H.F.