Petak, 29 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Hukić mikrofonom plašio životinje na Majevici

Povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Mensur Hukić, na prelijepoj Majevici, organizirao je druženje, pri čemu je, tvrde naši izvori, iz svog džepa halilo 1.800 KM.

Na ovo, ne baš, primjereno ponašanje reagovali su i građani na društvenim mrežama: „uvijek je bijo stipsa asad ‘riješi’ kesu“, „Taj novac nije zaradio, u mjesecu novembru nije sazvao nijednu sjednicu pani dizao ruke“, „Bolje mu stoji mikrofon nego kravata“, samo su neki od komentara, nakon što je fotografija i javno objavljena.

Veselo društvo dernečilo je do zore, a prvi zabavljač je bio predsjedavajući Hukić. Nakon dvije-tri fante, Hukić je preuzeo mikrofon i počeo nizati hitove narodne i izvorne muzike.

Kako tvrde planinari, muzika se daleko čula i za uho životinja bila je izuzetno neukusna. Oni su primijetili i čudno ponašanje šumskih životinja. Uznemiranje životinja na ovom području je strogo zabranjeno, pa su veselo društvo prijavili nadležnim organima zbog narušavanja šumskog reda i mira.