Petak, 19 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Iako je poput Merkelove, ovoj dami niko ne aplaudira!

Javnost u regionu sa čuđenjem prati odlazak u penziju njemačke kancelarke Angele Merkel i njezino ponašanje nakon radnog vremena (na pijaci, u granapu i vlastitom domu). Angela je ispraćena u penziju spontanim višeminutnim aplauzom građana sa balkona.

Iako je Dušanka Majkić za svoju zemlju uradila više nego ijedna druga dama, ona danas živi skromno, poput većine žena u državi. Dušanka se poput Angele pretjerano “ne modira“, jer realno nije model, nego služi svojoj zemlji, što kao delegat, što kao zastupnik u jednom ili drugom domu Parlamenta BiH, još od 2004. godine.

Majkićka je prije četiri godine podnijela zahtjev za penziju, ali je na nagovor obožavaoca zahtjev povukla i umjesto lagodne i komforne penzije, mukotrpno radi u parlamentu za ispodprosječnu plaću. Dušanka živi skromno u domu, namirnice kupuje u Bingu i Tropicu, oblači se u Azelu i kao rijetko ko u parlamentu, odbija primati naknadu za odvojeni život.

Iako je dobitnik Ordena Njegoša I reda i borac za ljudska prava u Bosni i  Hercegovini, nezahvalni građani se ne udostoje preko reda propustiti ovu damu u marketu, a kamoli aplaudirati kada prođe šeherom!