Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Istarski vinari prezadovoljni! Aca će biti zaštitni znak Malvazije!

Istarski vinari su prezadovoljni! Gostujući u Sarajevu, Aleksandar Vučić je rekao da je „Istarska Malvazija đubre“ u odnosu na vino koje Srbija nudi, da bi se potom javno izvinio hrvatskim vinarima, svjestan da je nanio veliku štetu. A štetu nije nanio istarskim, nego vinarima u svojoj zemlji.

Vijest je odjeknula u regionu i šire, a potražnja za našom Malvazijom je rekordna, naročito iz Srbije. Očekujemo da ćemo za mjesec dana isprazniti podrume“ – rekao je Sreten Loza, vlasnik istarskog vinskog podruma.

Naš sagovornik je istakao da su od Vučića dobili najbolju reklamu i poželjeli mu da češće posjećuje Sarajevo. „Tko zna, možda se dosjeti još neke gluposti i izreklamira naše sardine“ – našalio se Sreten. Sreten je dodao da zajedno sa kolegama razmatra mogućnost da Aca bude i zaštitni znak Malvazije za ovogodišnju berbu.

Na naše pitanje da li su sa srbijanskim predsjednikom imali marketinški predugovor, odnosno da li će u tom slučaju vinari raskinuti važeći ugovor sa crkvom, od našeg sagovornika nismo dobili komentar.