Srijeda, 24 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

IZ DRUGOG UGLA: Popularnost Nikšića na društveni mrežama vrtoglavo raste!

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, na društvenim mrežama uživa svu veću popularnost. Njegov Facebook post ima, vjerovali ili ne, više lajkova i pozitivnih komentara nego što je ovaj dugogodišnji parlamentarac sakupio glasova na izborima, uključujući sve izborne cikluse.

Naime, na zvaničnoj Facebook stranici, Nermin Nikšić je,  1. jula ove godine, objavio post o odluci KO SDP-a TK,  o ulasku u vlast sa strankama okupljenim oko SDA. U postu se umanjuje značaj ove odluke, kako je navedeno „dijela  kantonalnog odbora“ i „manjeg dijela“ poslanika, naglašavajući da se radi o pojedincima. U objavljenom postu mogli su se čuti tonovi prijetnje i odmazde.

Svjestan svoje popularnosti i osokoljen brojem lajkova za očekivati je da će predsjednik Nikšić biti dosljedan, a broj lajkova će se ,iz dana u dan, vrtoglavo povećavati. Politički direktor partije nije predsjedniku objasnio da se broj lajkova „ne pika“ na izborima. Glasove donose stranački aktivisti koji razgovaraju sa ljudima i koji u kampanji nemaju vremena za pregled svih postova.

Izgleda da će se predsjednik Nikšić odreći drugova-aktivista radi nepravedne partijske odluke. Čak i mnogi mediji podržavaju prijetnju Nikšića i umanjuju odluku KO SDP-a, do te mjere da Bijedića i drugove opisuju kao „Alibabu  i 40 razbojnika“.

Kakogod, smatramo da će broj lajkova povećavati do narednih izbora, kada bi moglo uslijediti razočaranje.

J.M.