Srijeda, 24 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

IZBORI 2020: Veliki preokret! Da li se radi o krađi glasova?

Prema novim preliminarnim rezultatima koji su ažurirani danas u 16 sati, desio se veliki preokret. Nakon prebrojanih glasova sa svih šest biračkih mjesta, Pupan Oždrljić je preuzeo vodstvo i sa 294 glasa (50,6%), prema preliminarnim rezultatima CIK-a BiH, novi-stari je predsjednik mjesne zajednice Oždrlje. Njegov protukandidat, ugledni biznismen iz Njemačke, Ferid Merdžo Benz je do danas bio u vodstvu i za Pupanom zaostaje 7 glasova. Međutim, još uvijek nisu prebrojani glasovi putem poštem koji će se prebrojati u glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

„Ovo je klasična izborna krađa. Pupanova stranka je kupila biračke odbore i siguran sam da je došlo do krađe glasova pri brojanju. Mojim posmatračima nisu dali pristup izbornom mjestu. Navodno zbog epidemioloških mjera!“ – izjavio je Ferid Merdžo Benz. On je za naš portal najavio da će se žaliti Apelacionom sudu, a svoja prava će potražiti na relevantnim međunarodnim sudovima. Istakao je da je na biračkom mjestu na Djedinom Zubu, njegova tetka Džirka H., glasala za njega, a upravo mu tu nije upisan niti jedan glas. Ferid je podršku dobio u Donjem Oždrlju i Zubovićima, dok su Pupana podržali mještani Gornjeg Oždrlja, Djedinog Zuba i Vukove Glave. Izjednačen rezultat bio je u Drekavcima, gdje su oba kandidata dobila približan broj glasova.

„Imamo vremena za analizu. Nije još kraj i očekujem da će nakon 60 godine tiranije, građane Oždrlja obasjati sunce!“ – za kraj je poručio Merdžo.

Kontaktirali smo i izborni štab Pupana Oždrljića, ali je Selvedin Buljak, šef izbornog štaba, najavio da će se Pupan obratiti javnosti kada se izbroji svaki glas i sa ovog i sa onog svijeta.