Četvrtak, 28 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Kome neodgovara trenutno stanje u Tuzlanskom kantonu?

U Tuzlanskom kantonu nastao je pravno-politički haos. Ako mislite da je OHR potreban kako bi samo pratili implementaciju mirovnog sporazuma i dugogodišnjih političkih sukoba „triju“ strana u BiH, varate se! U Tuzlanskom kantonu postoje dva multietnička bloka i za rješavanje krize morat će se uključiti OHR.

Međusobne optužbe pljušte iz sata u sat, nizaju se stranačka saopštenja kako bi se opravdali postupci. I dok koalicija „Da sačuvam fotelju“ smatra da štiti ustavno-pravni poredak, koalicija „Da se fotelje domognem“ smatra da njihovi protivnici derogiraju demokratski poredak.

Trenutno, u najboljoj situaciji je klub poslanika „Samo da pitam šefa“. Ovaj klub je najprije podržavao jednu, a zatim drugu koaliciju, odnosno trenutno i jeste i nije u vlasti!

I dok su građani brižno dočekali novogodišnje praznike i nisu se upuštali u političke sukobe, ovo stanje najviše neodgovara reality programima, naročito reaality programu „Zadruga“, jer im je u ovom dijelu regiona značajno smanjena gledanost.

Medijski analitačari tvrde da je to sasvim razumljivo i da građani najviše vole gledati stvarne reality programe, a ne one sa unaprijed napisanim scenarijem.