Srijeda, 12 Juna, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

MAGAZINOVIĆ: Ako ne pobijedi Nikšić, učlanit ću se u SDA!

Sljedeće nedjelje se odražavaju izbori za predsjednika SDP-a BiH, a u utrci su tri kandidata i to: Nermin Nikšić, Svetozar Pudarić i Edin Delić.

Rukovodstvo partije je uvjereno da će na izborima uvjerljivo pobijediti aktuelni predsjednik Nikšić, koje se postaralo da razriješi članstva u partiji intelektualce i osnivače SDP-a BiH.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a, Saša Magazinović, u javnosti poznat i kao izuzetan prognozer, dao je osvrt na nedjeljne predsjedničke izbore. Podsjećamo da je Magazinović prognozirao uvjerljivu pobjedu  Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH na posljednjim općim izborima, te da je obećao da će javno pojesti glasačku kutiju, ako se to ne desi.

„Predsjednika Nikšić ima podršku Partije evropskih socijalista, Socijalističke internacionale, socijalista iz Moskve, nekoliko nevladinih organizacija, Udruženja građana Traktorista BiH, većinu kantonalnih organizacija…Nikšića podržavaju i sve gradske organizacije, uključujući i gradsku organizaciju u Tuzli, gdje živi i Delić, najugledniji drugovi iz Tuzle, poput Imamovića i Bećirovića… Ukoliko Nikšić ne pobijedi na predsjedničkim izborima, ja ću se učlaniti u SDA“, zaključio je Magazinović.

A.Z.