Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Medicinska sestra iz Sarajeva pred otkazom!

Medicinska sestra Ismeta M. (58), radnik JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, danas je dobila rješenje o pokretanju disciplinskog postupka, jer nije ispunila normu.

U Olimpijskoj dvorani Zetra danas se održava trening timova i funkcionalnosti sistema uoči početka masovne vakcinacije za stanovnike Sarajeva, prenosi klix.ba. Na zvaničnom treningu Ismeta nije ispunila postavljenu normu za davanje vakcine (o.p. vremenska norma od 90 sekundi). Ova medicinska sestra je ostvarila najbolje vrijeme od 143 sekunde i nezadovoljava zahtjeve masovne imunizacije.

„Očekavali smo da će Ismeta ostvariti približan rezultat. No, to se nije desilo ni u posljednja tri pokušaja. Bezuspješno smo je motivisali, ali jednostavno nije išlo“ – rekao je Aziz Šprica, trener manadžer imunizacije u Kantonu Sarajevo. Svjesna da nije ispunila postavljenu normu, Ismeta je odbila dati izjavu medijima. Nezvanično saznajemo da će njena prava besplatno zastupati ugledni tuzlanski advokat Mirnes Ajanović, a nije isključeno ni pokretanje tužbe.