Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

MISTERIJA: Ko je na izborima glasao umjesto mrtvih?

I dok nadležni organi provode istrage u vezi otkrivanja počinioca izborne prevare, poput glasanja u ime mrtvih, naš portal je na tragu misterioznog otkrića. Na općim izborima 2018. umjesto mrtvih glasali su džini!

Džini su nevidljiva bića, stvoreni od vatre, ima ih više vrsta i mogu živjeti više hiljada godina. Mogu se pretvarati i pojavljivati u životinjskom obliku (zmija, pas, mačka…), pa čak i ljudskom obliku.

Tragom otkrivanja ove misterije, zatražili smo i mišljenje iz Udruženja iscjeljitelja općine Gradačac, najcjenjenijeg udruženja iz ove oblasti u sjevernoj hemisferi planete. Elnur Džinović, predsjednik Udruženja, tvrdi da su džini direktno involvirani u izbornu prevaru, te da oni, već nekoliko izbornih ciklusa glasaju umjesto mrtvih. Čak su pojedini džini i članovi biračkog odbora. Oni prevaru vrše na vrlo vješt način, a mogu se uključiti u proces brojanja glasova nakon zatvaranja birališta. Njima upravljaju sihirbazi koji su finansirani od pojedinih stranaka. Ukoliko se ne spriječi djelovanje džina moguće je da će se vremenom nalaziti na kandidatskim listama, što ne isključuje i njihov izbor u zakonodavnim tijelima – zaključuje naš sagovornik. Dodao je da su iscjeljitelji  primijetili značajnije prisustvo džina na dan izbora u pojedinim općinama Tuzlanskog kantona i pojedinim biralištima.

Nadležni organi u BiH nemaju hrabrosti se razračunati sa ovom kriminalnom skupinom.

J.M.

Komentariši