Subota, 20 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Mještani Vukovija masovno bježe!

Primjena Zakona o obaveznoj imunizaciji građana u Bosni i Hercegovini uzima danak. Građani su sve više nezadovoljni zakonskim odredbama koje su se od jučer počele primjenjivati. Danas je naša ekipa zatekla stravične prizore u Vukovijama kod Kalesije, gdje je mobilna ekipa vršila prisilnu vakcinaciju mještana. “Zakon se mora poštovati. Mi smo do sada građanima upućivali apel da se dobrovoljno vakcinišu. Vrag je odnio šalu, ljudi se ne vakcinišu, a zakon se mora poštovat. Kao što vidite danas smo u Vukovijama uputili mobilni tim za vakcinaciju” – rekao je Nermin Kuralić, direktor Doma zdravlja Kalesija.

Hrabri tim predvođen sestrom Jasminom vršio je vakcinaciju mještana Vukovija po kućama, hudžerama, traktorima, njivama, pred piljarama i sl. “Jedan djed se pokušao skriti na krušci kako bi izbjegao vakcinu. Pozvali smo vatrogasnu ekipu koja nam je ustupila korpu i podigla nas na bezbjedno mjesto pored djeda. Djed je tako svoju prvu dozu vakcine primio na krušci” – ispričala nam je sestra Jasmina. Ona je dodala da su se neki mještani skrivali u bunaru, što je vrlo brzo razotkriveno.

Tokom dana zabilježno je masovno iseljanje mještana Vukovije, pa vas saobraćajne gužve na regionalnoj cesti Živinice-Kalesija ne trebaju iznenaditi.