Nedjelja, 21 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

NEZAMJENJIVI: Četiri javne ličnosti zaslužuju laskavu titulu

Po izboru našeg portala četiri javne ličnosti zaslužuju laskavu titulu „Nezamjenjivog“!

1.Na prvom mjestu izdvajamo Elvedina Begića, uglednog sportskog radnika i predsjednika Nogometnog saveza BiH. Iako je na dužnosti tek drugi mandat (o.p. prvi puta na ovu funkciju izabran 2012. godine), najvažnija sporedna stvar u našoj zemlji je u samom vrhu evropskog nogometa. Klubovi iz Premijer lige BiH pariraju evropskim klubovima i skoro su jednako kvalitetni kao i ekipe iz lige petice. Klubovi iz BiH imaju vrhunske uslove, a dugo najavljivana VAR tehnologija primjenjivat će se od naredne sezone u domaćem prvenstvu. Kako se članovi komiteti za normalizaciju nogometa mijenjaju, selektori reprezentacije odlaze i dolaze, Begić je konstanta i stoga se, sasvim opravdano, našao na našoj listi.

 

2. Na drugom mjestu je tuzlanski velegradonačelnik Jasmin Imamović, koji svojom karizmom zaslužuje biti prvi. Teško je izbrojati broj mandata prvog čovjeka Tuzle, ali je Imamović na funkciji načelnika/gradonačelnika još od 2004. godine i, po svemu sudeći, zadržat će se na toj funkciji još dvije decenije. Za vrijeme njegovog mandata Tuzla je obarala sve moguće rekorde, a građani ga pamte po mega projektima koji će se realizirati narednog stoljeća. Tuzla zasigurno ne bi imala ovakav sjaj da nije Imamovića, koji je zaslužan za novu eru razvoja grada. Događaji u Tuzli prije 2004. godine se s pravom smatraju događajima p.j.e. (prije jasminove ere).

 

3. Nusret Helić, gradonačelnik Gračanice, u svojim vitrini ima pet certifikata CIK-a, tj. pet mandata, i odlučno grabi ka šestom. Sasvim zasluženo titulu „Nezamjenjivog“ nosi popularni Daso. Daso je „čaršijsko dijete“ i svugdje ga ima – na tekmi, dženazi, kafani…. Vjerni navijač Bratstva, spreman se potući sa protivničkim igračima samo da bi voljeni klub osvojio „tricu“. Daso je štitio čaršiju i za vrijeme nemilih događaja iz 2014. godine, kada je osigurao autobus demonstrantima i poslao ih za Tuzlu, pod pendžere druga Čauševića. Daso je u čaršiji bez konkurencije! U čaršiji i šire je gruntovao nadimak, tako da svi kažu da je Daso samo jedan. Nevjerujete! Proguglajte!

 

4. Taib Muminović je načelnik rekorder. Na funkciji načelnika Teočaka je od 1994. godine. Vjerovatno će se na toj funkciji zadržati do penzije, ukoliko ne dođe do kijametskog dana. Na ovome mu zavide svi načelnici. Muminović je ne samo načelnik, nego i član svih registrovanih udruženja u Teočaku, osim udruženja žena. A ko zna, možda je i tu član, al’ to od javnosti krije? Teočak je od nekadašnjeg seoceta pretvoren u malu kasabu, zahvaljujući ponajviše Muminoviću. Građani Teočaka su zadovoljni svojim načelnikom, drugoga nisu upoznali. Zbog  toga smo na listu „Nezamjenjivog“ licitirali načelnika-rekordera.

 

H.F.