Petak, 19 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Nezavisna građanska incijativa u Kalesiji organizuje potpisivanje peticije!

Nezavisna građanska inicijativa u Kalesiji ovog vikenda u centru grada organizira potpisivanje peticije! Peticijom se želi zatražiti od CIK-a BiH da se u ovoj lokalnoj zajednici osim načelnika općine uvede i funkcija donačelnika općine. Objava rezultata izbora za načelnika pretvorena je u sapunicu koja još uvijek nije završena.

Iako je Zijad Kulanić prema objavljenim utvrđenim rezultatima vodio u utrci na načelnika za 1 glas, nakon ponovnog brojanja glasova sa redovnih biračkih mjesta u zemlji, Sead Džafić je nezvanično pobijedio za svega 7 glasova. Ali, još uvijek nije kraj, jer je CIK naredio prebrojavanje glasova za sve nivoe, sa redovnog biračkog mjesta Konzulata BiH u Minhenu.

Ovo je neviđeno. Bolje da su ćutali ovi iz CIK-a, dok se ne objave konačni rezultati. I jedni i drugi su sa svojim simpatizerima slavili pobjedu, a na fejsbuku čas ove – čas one objave. Nas obične građane niko ne pita! Po nama su i jedan i drugi pobijedili i obadvojica zaslužuju fotelju. Evi Sejo nek bude 6 mjeseci načelnik, a Zijo donačelnik. Pa nek se koptiraju. Tako bi haman bilo najpoštenije” – objasnila je inicijatorica građanske peticije Mira Džafić-Kulanić.

Svi oni koji se žele priključiti ovoj građanskoj inicijativi, moći će peticiju potpisati u subotu i nedjelju (12 i 13 decembra), od 11 do 14 sati na Trgu pomirenja u Kalesiji.

H.F.