Srijeda, 21 Februara, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNOSPECIJAL!

NEZVANIČNO: Delegati GO SDP BiH iz Tuzlanskog kantona će na sjednicu donijeti glasačku kutiju?!

Na sjednici Glavnog odbora SDP BiH, koja je najavljena za sutra, očekuje se žustra rasprava. Na istoj će se raspravljati i o analizi općih izbora i mogućnosti koaliranja sa nacionalnim strankama na svim nivoima. Članovi GO SDP BiH iz Tuzlanskog kantona ne kriju svoje nezadovoljstvo nedavnom odlukom bh.bloka o nesudjelovanju u vlasti, te će tražiti preispitivanje pojedinih članova Glavnog odbora najveće lijevo orijentirane stranke u zemlji. Nezvanično saznajemo da će pred samu sjednicu donijeti glasačku kutiju, te time, na simboličan način, zatražiti odgovornost predsjednika Glavnog odbora SDP BiH Saše Magazinovića za ostvareni izborni rezultat i dato obećanje.

Delegati Glavnog odbora iz Tuzlanskog kantona koji su ostvarili i najbolji izborni rezultat u „ekipnoj“ i „pojedinačnoj“ konkurenciji, ipak, se nadaju da će ovaj organ stranke donijeti historijsku odluku.

„Uvjeren sam da će Glavni odbor donijeti ispravnu odluku. Subotom je započela Husinska buna 1920. godine. U subotu je oslobođena Tuzla 1943. godine… Odluke koje su se donosile utorkom nisu donijele ničega dobroga ni za partiju, niti za zemlju, pa tako smatram da odluka rukovodstva stranaka bh. bloka neće polučiti pozitivne rezultate bh. društvu“ – zaključio je član Glavnog odbora partije, koji je želio ostati anoniman.

J.M.

Komentariši