Srijeda, 21 Februara, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

NIKŠIĆ: Spremni smo da našu poštenu ideju branimo i traktorima!

Centralna izborna komisija SDP-a je potvrdila informaciju, da će predsjedničku utrku najveće opozicione ljevičarske stranke u zemlji voditi tri kandidata i to: Nermin Nikšić, Edin Delić i Svetozar Pudarić. Generalni sekretar stranke i „desna ruka“ aktuelnog predsjednika, nije želio da javnosti ne iznese informaciju o broju potpisa, jer je njegov favoriti sakupio najviše potpisa za kandidaturu.

Slučajno ili ne, predsjednički izbori su, po sistemu jedan čovjek-jedan glas, raspisani za 25. maj 2019. godine, na dan kada se onomad slavio Dan mladosti u čast predsjednika Tita ili dana kada se u zemlji, a ponajviše u „ruralnoj“ Tuzli obilježava Dan stradanja Tuzlanske mladosti.

Pojedini članovi SDP-a iz Tuzlanskog kantona na društvenim mrežama su izrazili bojazan o krađi glasova, te su javno pozivali rukovodstvo, da pri brojanju listića nabave skenere. Prema njihovom mišljenju, predsjednika stranke biraju brojači a ne glasači, odnosno članovi stranke koji su morali izmiriti obaveze prema socijaldemokratskoj ideji. Po uzoru na CIK BiH, SDP-ov CIK je također odbacio spekulacije o namještanju i krađi tokom predsjedničkih izbora. Iz centrale stranke tvrde da za nabavkom skenera nema potrebe i da svi oni vjeruju u poštenje drugarica i drugova.

Pojedini drugovi koji sumnjaju u poštene unutarstranačke izbore razmišljaju i o organizovanju mirnih protesta ispred stranačke centrale u Sarajevu. “Socijaldemokratsku poštenu ideju spremni smo da branimo i traktorima ako zatreba“, izjavio je umorni predsjednik Nikšić u svom polusatnom snu o pobjedi na izborima, buncajući na udobnoj sofi u stranačkim prostorijama, a što nam je potvrdio politički direktor stranke i njegov najbliži uvlakač.

 

H.F.