Srijeda, 29 Maja, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

OPOZICIJA: Vlada Tuzlanskog kantona nema odgovor na sprečavanje zemljotresa!

Sve učestalija podrhtavanja tla na području Tuzle i okoline, uključujući i današnja – slabijeg intenziteta, ukazuju na opravdanu zabrinutost građana o ugroženosti.

Iako su skupštinski zastupnici na godišnjem odmoru, to ne sprečava njihovu zabrinutost o sigurnosnoj situaciji građana i imovine.

Opozicioni zastupnici iskazuju zabrinutost što Vlada Tuzlanskog kantona nema odgovor na sprečavanje zemljotresa, niti plan zaštite građana u slučaju jačih potresa.

„Vlada kantona se bavi načinom smjene naših funkcionera, koji pošteno zarađuju koru hljeba i znaju kako unaprijediti društvo“ – istakao je izvor blizak opozicionoj PDA.

Iz opozicionog SDP-a tvrde da potresi oslikavaju naše društvo i da je ovo opomena „majke prirode“. „Mi imamo plan kako spriječiti potrese i za sada ga ne želimo prezentirati. Čekamo da se građani uvjere koliko je aktuelna većina nesposobna da spriječi potrese. Još jednom pozivamo bivše drugove koji formiraju novu stranku da vrate mandat SDP-u“ – poručili su iz ove partije.

I dok je opozicija aktivna i otvoreno ukazuje na potrebu donošenja plana sprečavanja potresa iz vladajućih stranaka nema odgovora.

J.M.