Srijeda, 24 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

OPOZICIJA: Zbog neformiranja vlasti posljedice mogu biti katastrofalne!

Državna i federalna vlada nije još uvijek formirana, a kad’ će, ne zna se! Međunarodna zajednica i stranke „ljevice“ i prošle sedmice su iskazale zabrinutost zbog ne formiranja vlasti, godinu dana poslije zvaničnih objavljivanja izbornih rezultata.

Nermin Nikšić, lider opozicije i buduće opozicije, smatra da posljedice neformiranja vlasti mogu biti katastrofalne. „Osim što gubimo dane, mjesece i godine na putu kao evropskim integracijama, „majka priroda“ nam šalje jasne signale. Zemljotresi su opomena nacionalnim strankama od više sile, da se lideri nacionalnih stranaka moraju uozbiljiti i početi raditi posao. Mi iz opozicije kontinuirano skrećemo pažnju da trebaju formirati vlast. Ukoliko se vlast ne formira posljedice po našu zemlju mogu biti katastrofalne, a bojim se da bi potresi mogli biti jači i intenzivniji“ – otkrio je za agenciju „Neprovjereno“ – lider opozicije Nermin Nikšić.

I dok je opozicija zabrinuta i otvoreno poziva nacionalne stranke i „njihove satelite“ da formiraju državnu i federalnu vladu, iz tabora nacionalnih stranaka odbacuju bilo kakvu povezanost njihovog ne(rada) i zemljotresa. Iako je posljednji zemljotres uzdrmao i područje oko Laktaša, iz ureda Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, smatraju da je to federalni problem i da uzroke zemljotresa treba tražiti u Federaciji BiH, a ne u Republici Srpskoj.

Da li serija zemljotresa ima veze sa stanjem u bh. društvu i procesima formiranja vlasti? Jedno je od brojnih pitanja na koje nemamo odgovor. Dok se države trese, političari ni mukajet!

M.Z.