Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Osmi mart će se slaviti 9. marta?!

Iz Udruženja žena „8. mart“ Srebrenik najavljeno je da će se ovogodišnja proslava povodom 8. marta, slaviti 9. marta, pozivajući druga udruženja i sve žene na području kantona, da učine isto. Razlog prolongiranja derneka je današnji dogovor kantonalnog kriznog štaba i ugostitelja, da će mjere koje ograničavaju rad ugostiteljskih objekata do 20 sati, trajati do 9. marta. Dogovor je uslijedio nakon mirnih protesta ugostitelja Tuzlanskog kantona zbog novih pooštrenih mjera.

„Za nas žene svaki je dan jednak, ali 8. marta slavimo našu dominaciju. Nekad se žene nisu ni za šta pitale, a danas odlučuju. I eto, neko se naš'o da nam uskrati pravo na proslavu! Ja sam prije dvije sedmice rezervisala dernek u uglednom restoranu, izabrala posebnu haljinu i zauzela termin kod frizera…E kad je tako, zašto ne bi proslavu pomjerili za 9. mart?“ – rekla je Ifeta iz Ljenobuda, članica Udruženja.

Iz Udruženja su ogorčeni novim mjerama kriznog štaba, navodeći primjer da će se noćne proslave 8. marta moći organizirati na području Brčko Distrikta i Posavskog kantona, doduše do 23 sata, mada, kako su istakle, postoje restorani koji rade i znatno duže, ne želeći pri tom, otkriti njihove lokacije.

Kakogod, pandemija ne može spriječiti slavlje žena!