Četvrtak, 28 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Ožujsko pivo želi nagraditi ožalošćenu porodicu!

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija sa dženaze (sahrane). Neposredno prije obavljanja  vjerskog obreda, ispod sanduk je postavljena gajba ožujskog piva, što se može vidjeti i na slici.

I dok traju rasprave da li je postavljanje ambalaže alkoholnog pića za potrebe vjerskog obreda dozvoljeno ili ne, u marketing službi Zagrebačke pivovarne ‘trljaju ruke’. Za samo nekoliko dana, dvije najuspješnije reklame za ‘Žuju’ su iz Bosne i Hercegovine.

Marketing služba kompanije istražuje u kojem je mjestu mogla biti snimljena ova fotografija. Nagađa se da je fotografija snimljena u Konjodoru kod Bužima, Brižđu kod Žepča, Zahirovićima kod Srebrenika… Razlog  istraživanja jeste da je ova kompanija spremna nagraditi ožalošćenu porodicu u vidu refundacije troškova dženaze, a nije isključena ni izdašna donacija za džemat.

Iz ove kompanije tvrde da će vrlo brzo saznati informacije o snimljenoj fotografiji, kako bi čim prije posjetili ožalošćenu porodicu i uručili nagradu, dakako uz njihov pristanak.