Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Parlamentarci tražili da se Sladić proglasi ‘personom non grata’!

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici skinuo je sa dnevnog reda raspravu o uticaju vlage na kredanac.

Na sjednici se mogli čuti različite diskusije delegata, pa i prijedlog da se meteorolog Sladić proglasi ‘personom non grata’ iz razloga što svojim prognozama uznemirava građane Bosne i Hercegovine.

U današnje vrijeme kada nam je potreban optimizam kako bi prevazišli krizna vremena, Sladić se svakodnevno pojavljuje na medijima sa svojim nepovoljnim vremenskim prognozama. Niko ovdje ne polemiše da su ljudi, u sveopćoj nestašici, zbog njega naručivali dodatne količine ogreva. Umjesto da prognozira lijepo proljetno vrijeme i da narodu ulijeva optimizam, on radi suprotno“ – bio je stav hrvatskih delegata u Domu naroda koji su još i zamjerili što se javnosti ne obraćaju hrvatski predstavnici iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Delegati kluba srpskog naroda ovaj prijedlog su osporavali činjenicom da je to pitanje za Federaciju i da su vremenske prognoze iz Republike Srpske daleko optimističnije.

U zaštitu Sladića stali su delegati kluba bošnjačkog naroda navodeći da se u svojim prognozama oslanja i narodni kalendar koji je pouzdan i prihvatljiv. Nakon dvosatne polemike o ovom pitanju prijedlog nije dobio potrebnu podršku.