Četvrtak, 25 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

POLITIKA: Isključenje iz partije postalo ljetni hit!

„Ni jedan naš drug više nije siguran hoće li osvanuti kao član partije, odnosno da li će ga centrala preko noći isključiti“ – konstatacija je dugogodišnjeg člana SDP-a, koji svakodnevno „strahuje“ da ga centrala ne isključi.

Isključenje iz partije je postalo ovoljetni hit, koji se širi poput Ice Bucket Challenga. Isključeni drugovi na društvenim mrežama ismijavaju partijsko rukovodstvo odlukama koje „niču“ poput šumskih gljiva.

„Mnogi drugovi ili su isključeni ili su sami napustili partiju. Više se u Banovićima nema ko ni isključiti, a čujemo da centrala sprema nova isključenja. Ko zna možda će početi isključivati i članove PDA iz Banovića? Ovo je luda kuća!“ – naglašava naš sagovornik.

Najviše isključenja se očekuje u Gradačcu. Pojedini partijski aktivisti nude centrali pomoć pri isključenju, tako što će se, uz simboličku naknadu, staviti na raspolaganju partiji.  Od istih su se na društvenim mrežama pojavili postovi sa porukom „Isključujem po kućama“! Isključenjem na ovaj način bi se smanjili troškovi zakazivanja partijskih sastanka na kojima se donose antistatutarne odluke.

J.M.