Četvrtak, 25 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Predsjednici SDA, SDP, SBB i NiP potpisat će izjavu o nenapadanju!

Uoči mjeseca ramazana, tačnije u ponedjeljak 12. aprila ove godine, Bakir Izetbegović, Nermin Nikšić, Fahrudin Radončić i Elmedin Konaković potpisat će izjavu o međusobnom nenapadanju i neklevetanju. Ova se izjava odnosi i na ‘medijsko optuživanje’ i iznošenje neistina medija koji su pod kontrolom političkih subjekata.

Kako nezvanično saznajemo iza ove izjave stoji Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini koja kontinuirano poziva na odmjerenost i javnu pristojnost svih političkih aktera u našoj zemlji.

‘Primirje’ će trajati od nastupanja mjeseca ramazana do početka ikindijskog namaza trećeg dana Ramazanskog bajrama. „Ovo je prilika da politički lideri tokom mjeseca posta međusobno prestanu širiti mržnju i klevetu, te da zajednici budu primjer odgovornog ponašanja“ – mišljenja su teološki analitičari.

Iako su svi pomenuti predsjednici političkih stranaka najavili da će potpisati navedenu izjavu, teško je povjerovati da će i održati obećanje. Sa ovom se izjavom se neće složiti pojedini nestranački nezavisni mediji, prenosi Travnik Cajtung.