Srijeda, 12 Juna, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

PREDSJEDNIČKI IZBORI: Na biralištu u Tuzli zabilježen ‘incident’!

Danas su širom Bosne i Hercegovine otvorena 44 birališta za izbor predsjednika Republike Hrvatske. Preko 90 hiljada glasača-državljana Hrvatske koji žive u Bosni i Hrecegovini biraju predsjednika.

Jutros su u 7 sati, u prostorijama KŠC „Sveti Franjo“ Tuzla, otvorena sva tri biračka mjesta u Tuzli. Veće  gužve nisu zabilježene, prije svega, zbog dobre organizacije i pravilnom rasporedu izvanrednih autobusnih linija.

Članovi povjerenstva su zabilježili ‘incident’, nakon što je birač insistirao mogućnost da glasuje za Željka Komšića, koji se, ovoga puta, nije našao na glasačkom listiću.

Kako saznajemo riječ je M.A. (67) iz Donjeg  Bistarca. Prema izjava svjedoka, M.A. je mimo izbornih pravila, prije ulaska u glasačku kabinu, pitao članove povjerenstva da li se na listiću nalazi Željko Komšić? Predsjednik povjerenstva odmah je reagirao na upit glasača, smatrajući da je to svojevrsna uvreda povjerenstvu i puku. Članovi povjerenstva su umirili predsjednika, uvjeravajući prisutne da birač ima pravo dopisati bilo koje druge ime, pa i ime Željka Komšića, s tim da će se taj listić smatrati nevažećim. Svjedoci dalje navode da je M.A. članovima povjerenstva isticao da je glasovanje isključivo njegovo pravo, te da sticajem okolnosti, nije imao priliku hoditi zemljom Hrvatskom, ali ipak sudjeluje na današnjim izborima.

A.Z.