Petak, 19 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Presretnut viber razgovor između Putina i Vučića!?

Kako bi izbjegli susret sa Dodikom, predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić su obavili viber razgovor, koji su presreli obavještajne službe, javlja Kragujevac Njuz.

Razgovor je bio očekivan, nakon što je predsjednik SAD Joe Biden nedosmisleno zauzeo stav po pitanju Kosova.

Putin je bio iznenađen idejom kolege Vučića da Srbija diplomatskim putem konačno povrati Kosovo, ali i istovremeno postane punopravan član Europske unije. Predsjednik Vučić je Putina uvjeravao da će Srbija za kratko vrijeme dostići privredni rast Njemačke, računajući da će bruto društveni proizvod dostići 1000 € po glavi stanovnika.

Kapitalni projekti Beograd na vodi i Beogradski metro biće svečano predstavljeni tokom prve posjete predsjednika Ruske Federacije zvaničnom Beogradu. Predsjednici su razmijenili ideje protokola i zvaničnog predstavljanja kapitalnih projekata. Vladimir Putin je izrazio želju da na klaviru odsvira pjesmu ‘Tamo daleko’, uz uslov da je ne otpjevaju Dodik i Dačić.

Prema Vučićevim riječima povratak izgubljenog Kosova i podrška Rusije osigurala bi mu mandate do 2036. godine, što je izborni cilj SNS-a i javnih emitera u Srbiji.