Srijeda, 29 Maja, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Sabit Iztarčina gasi profil!

Jedan od najpopularnijih profila na društvenim mrežama koji se predstavlja kao Sabit Iztarčina najavio je da će se narednih dana povući iz influenserskih voda.

Izvori bliski Sabitu kažu da je u Tarčinu, ali i šire zavladala prava nevjerica među poštovaocima Sabitovog lika i djela, kada su čuli da će ova legenda društvenih mreža otići u prijevremenu influensersku penziju. Do ove odluke došao je, priča nam Muradif,  Sabitov komšija, prateći i analizirajući profil izvjesnog Dragana Mektića. Nakon dugog razmišljanja odlučio je tron najmoćnijeg, najzanimljivijeg, najduhovitijeg i najpopularnijeg influensera ustupiti, ispostavit će se, ni manje ni više nego državnom ministru sigurnosti.

“Vjerujte, cijeli dan sam kod njih kući, kao da je neko umro. Ja sam ga pokušao odvratiti, ali on je naumio da se povuče i mi tu ništa ne možemo. Svjesni smo i Fadila i ja koliko će se to negativno odraziti na naše influenserske karijere, ali poštujemo Sabitovu odluku”, rekao je shrvani Sabitov prijatelj Fahro.

Pokušali smo dobiti i komentar Sabita i Fadile, no trenutno ne izlaze u javnost. Uputili su nas na njihov PR tim, koji je u kratkom saopštenju obrazložio razloge povlačenja.

“Ključni razlog su brojke. Dakle, statistika je jasna, ministar Mektić svojim britkim tvitovima i statusima na društvenim mrežama kupi sav naš kajmak. Broj njegovih pratilaca iz dana u dan sve je veći i od prošle sedmice svi parametri pokazuju da stiže sve Sabitove profile zajedno“, navodi Sabitov PR tim u posljednjem saopštenju.

(Izvor: Šatro.info)