Srijeda, 12 Juna, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

SAZNAJEMO: Koje rigorozne mjere zabrana uvodi Solak?

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite je u informativnoj emisiji FTV izjavio da će, ako se građani ne budu pridržavali dosadašnjih mjera zabrane, uvesti rigoroznije mjere u cilju zaštite zdravlja građana u Federaciji BiH. Građani su svjesni da su naredne sedmice ključne u borbi protiv koronavirusa.

Tuzlaspiegel saznaje na koje je mjere zabrane mislio Solak:

1.Prva je mjera pooštravanje mjera o kretanju penzionera. Penzioneri će se moći kretati samo u prisustvu jednog roditelja.

2.Zabrana korištenja lifta osobama mlađim od 65 godina. Ova mjera će „dobro doći“ gojaznim osobama i građanima u izolaciji.

3.Socijalna distanca će se primjenjivati na sva javna okupljanja. Trenutna fizička distanca u borbi protiv koronavirusa nije dovoljna, pa će se osobama u izolaciji zabraniti prisustvo na društvenim mrežama (otvorenim i zatvorenim grupama), bez mogućnosti lajkanja.

4.Zabrana kretanja će se uvesti domaćim životinjama i kućnim ljubimcima. Građani koji gaje živinu morat će ih „ulučiti“ u kokošinjac ili odgovarajuće mjesto u naredne dvije sedmice.

Ukoliko i ove mjere ne poluče rezultate uvest će se još rigoroznije mjere, saznaje naš portal.

M.Z.