Srijeda, 12 Juna, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

SAZNAJEMO: Ramiz Begović novi ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona?!

Pregovori bosanskohercegovačkog bloka, odnosno stranaka koje čine skupštinske većinu u Tuzlanskom kantonu privode se kraju i sve su prilike, da će se, do kraja mjeseca, imenovati nova Vlada Tuzlanskog kantona.  Još uvijek javnosti nije poznato ime mandatara i budućeg premijera, te članova vlade najmnogoljudnijeg kantona, ali se spekuliše o nekoliko imena.

Izvor koji nije blizak našem portalu, otkrio je da će Ramiz Begović, poznatiji kao Ramiz Zmaj, obavljati funkciju ministra trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona. Ramiz Begović je uspješan ugostitelj i ekspert iz oblasti saobraćaja, te bi njegov novi angažman, obzirom na njegovu popularnosti i stručnost, mogao doprinijeti rješavanju nagomilanih problema u saobraćaju, naročito probleme taxi prevoza.

Međutim, sprega Zmajevog imenovanja mogla bi biti stručna sprema. Prema Zakonu o Vladi Tuzlanskog kantona za ministra može biti imenovano lice koji ima najmanje VSS stručnu spremu. Raspravu o ovom pitanju dovela je do sukoba koalicijskih partnera, DF-a i SDP-a.

Ekskluzivno za naš portal, gospodin Begović je  naveo da on ima potrebnu stručnu spremu za obavljanje ove odgovorne funkcije, ali stručnost i bogato iskustvo. U svom ugostiteljskom objektu u Ciljugama kod Živinica, ljubazni domaćin je u raspravi sa svojim prijateljima naveo da se, u prethodne dvije godine, njegov glas „bolje čuo“ od ministra Gluhića, aludirajući da će, u mandatnom periodu, uspješnije obavljati posao od svog prethodnika.

M.Z.

Komentariši