Nedjelja, 21 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNOSPECIJAL!

SAZNAJEMO: Zašto Vlada Federacije nije pomogla Tuzli?

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela odluku o raspodjeli 11,2 miliona KM, a odnosi se na pomoć budžetima gradova i općina u svrhu poduzimanja preventivnih mjera u borbi protiv COVID-19 i sanaciji posljedica nastalih usljed proglašene pandemije.

Po ovoj Odluci Živinice su podržane sa 700 hiljada, Gračanica sa 400 hiljada, a Tuzla, Gradačac i Srebrenik nisu dobile sredstva. Sličan princip dodjele sredstava je primijenjen i prema općinama Tuzlanskog kantona.

Tuzlaspiegel saznaje razlog zbog čega Tuzla nije podržana od federalne vlade? Pri dostavljanju aplikacije službenica gradske administracije za otpremanje pošte nije spakovala obrazac FT1P.

Dakle, zbog jednog papira Tuzli je uskraćena pomoć u iznosu od pola miliona maraka.

Govorkanja da je u prethodne dvije sedmice gradonačelnik Imamović stalno nešto zahtijevao od Federalnog štaba civilne zaštite, a da nije iz budžeta izdvojio ni marku za nabavku maski i rukavica, zapravo je klasično mahalanje.

Slična mahalanja prisutna su i u Gračanici. Gračanlije mahalaju da je pomoć odobrena, jer je gradonačelnik Dasa (SDP) godinama u koaliciji sa “zelenima”.

M.Z.