Subota, 20 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Selma iz Živinica prva u fejsbučenju

Prolongirano takmičenje u fejsbučenju „Tinja Open 21“, završeno je pobjedom Selme iz Živinica. Organizator je zbog lošeg vremena prolongirao takmičenje za 5. septembar ove godine.

Nagrada od 100 eura privukla je brojne Facebook korisnike i ovisnike, te je bilo neočekivano mnogo prijava. Takmičari su imali besplatnu mobilnu mrežu, hranu, piće, osvježenje, a za potrebe takmičenja iz Srebrenika je dovučena specijalna cisterna vode. Nakon 52 sata žestoke borbe, turnir je pripao Selmi iz Živinica.

„Na kraju su najupornije bile dvije takmičarke, i to Selma iz Živinica i prva dama Gornje Tinje. Obje takmičarke su neprestano fejsbučile, udarale komentare i lajkove, hejtovale na grupama, objavljivale priče i sl. Prevrat se desio kada je Selma zbog neprimjerenog komentara izbačena iz grupe Tuzlanski humor i zaradila dodatne poene“ – rekao je Hamdija, sudija i kontrolor takmičenja.

„Kad nisam svisla. Pripremala sam se deset dana za ovo takmičenje. Koristila sam posebne tablete protiv nesanice, a mater mi je napravila ‘šeničnu pogaču koja ‘dobro drži’. Sudija je navij'o za domaću takmičarku i to me je dodatno motivisalo. Stalno me je izazivala, al’ kada je i ona, poslije dva dana i više zahrkala, s'vatila sam da sam pobjednica“ – svoje impresije kazuje nam Selma, pobjednica „Tinja Open 21“.