Petak, 29 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

SKANDAL: Anonimno pismo otkriva da donirane hurme nisu konzumne!?

Tuzlaspiegel.ba je u posjedu pisma anonimnih saudijskih poljoprivrednika u kojem se tvrdi da donirane hurme nisu konzumne, tj. nisu za ljudsku upotrebu. „Donirane hurme su prepakovane, nakon što im je istekao rok. Posebnom metodom crvi su izvađeni iz hurmi. Ove se humre u našoj zemlji koriste za stočnu hranu, a tretirane su nedozvoljenim pesticidima“ – navodi se, između ostalog, u pismu anonimnih poljoprivrednika.

Ukoliko se od nadležnih organa utvrdi da hurme nisu konzumne, tražit ćemo odgovornost i neopozivu ostavku ministrice Turković“, navodi se u zajedničkom saopštenju nezavisnih medija.

Podsjećamo javnost, da je Kraljevina Saudijska Arabija našoj zemlji donirala 50 tona hurmi prilikom prijateljske posjete ministrice Turković. Kako su ‘vladini mediji’ saopštili riječ je o prvoklasnim hurmama visoke kvalitete.

Nezvanično saznajemo da će se o ovom anonimnom pismu raspravljati na prvom kolegiju Vlade u Sarajevu, a nije isključeno da će se u ovaj slučaj uključiti i nadležne pravosudne institucije.