Subota, 20 Jula, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

SKUPŠTINA TK: Ponovo zakazana sjednica – Sindikat rudnika negoduje, Klinički centar spreman!

„Je li na sceni nova ‘politička trgovina’ u TK?“ naslov je današnjeg članka tuzlanskog portala tip.ba, a na informaciju da je trećina zastupnika, svojim potpisima, zatražila nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona (o.p. petak 12.jula 2019.godine sa početkom u 8,30).

Na ovu vijest već su uslijedile i prve reakcije. Najoštrije su negodovali rudari iz Banovića. Sindikat rudara izdao je saopštenje da zakazivanjem nastavka konstituirajuće sjednice najviše trpe rudari. „Mi rudari, iako imamo enormno visoka primanja, platu zaradimo svojim rukama. Rudnik je na gubitku kad god bi se zakazala konstituirajuća sjednica. Što je broj potpisnika manji, gubitak je veći“ – izjavio je u ime rudara Jasmin Sirotanović. Ovaj je rudar zabrinut činjenicom da se ne zna koliko je potrebno potkupiti poslanika da ne dođu na zakazanu sjednicu.

Iz Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla nam je potvrđeno da u ovom trenutku nemaju hospitaliziranog niti jednog skupštinskog zastupnika. Iz ove ustanove navode da će, u naredna dva dana, sve klinike i službe kliničkog centra biti pripravne za slučaj potrebe hospitaliziranja zastupnika i zakazivanje hitnih operacija, kako „predstavnici naroda“ ne bi se našli na listi čekanja. Ponukani iskustvom iz ranijeg perioda, kada je ondašnjem zastupniku Mahiru pozlilo na skupštinskom zasjedanju, iz ove zdravstvene ustanove najavljuju da će u petak, za svaki slučaj, ispred BKC-a poslati ambulantna kola.

Iznenađujuća je i činjenica da je, ovog puta, sve manje postova skupštinskih zastupnika na društvenim mrežama, pa se, sa sigurnošću, ne zna ko je za koga, niti ko je protiv koga.

M.Z.