Petak, 29 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

AKTUELNO

Srbija će prva u Evropi proglasiti pobjedu u ratu protiv COVID-19

Srbija će u srijedu donijeti odluku o prestanku pandemije i tako se zvanično riješiti COVID-19, prenosi izvor blizak Kriznom štabu. Odluku Kriznog štaba o prestanku pandemije će umjesto predsjednika Vučića, objelodaniti doktor Nestorović.

Dr. Nestorović je uz predsjednika i najkontraverznija ličnost u Srbiji. On je za Kragujevac Njuz potvrdio da se nadzire kraj pandemiji, te da će upravo on proglasiti njezin kraj! Ovaj stručnjak je svojevremeno građane putem nerežimskih medija u Srbiji (RTS-a, PINK-a, Happy TV i ostalih), uvjeravao da ne hrle u Covid ambulantu za svaku kijavicu, kašalj i blago povišenu temperaturu. Ranije je najavio da će pandemija prestati na jasen prošle godine, a kada je jesen prošla, smatrao je da virus, kao i medo, sanja zimski san.

Podršku ovom stručnjaku je dala dr. Darija-Kisić Tepavčević, kao i svi članovi Kriznog štaba, policija, vojska i lično predsjednik Vučić. Ukoliko Nestorović proglasi kraj pandemiji, Srbija će biti prva država na evropskom kontinentu koja se proglasila pobjednikom u ratu protiv COVID-om.